INGREDIËNTEN:
(voor 10 personen)
- 1 kg Orecchiette BIO
- 30 witte asperges
- 1 dl olijfolie
- 100 g boter
- 2 grote sjalotten fijnversnipperd
- 4 teentjes look fijnversnipperd
- 2 kg vongoléschelpen
- Verse tijmblaadjes
- 100 g pistachenoten

BEREIDING:
- Kook de Orecchiette beetgaar in ruim, lichtgezouten water, gedurende 2 tot 3 min.
- Schil en kook deze asperges beetgaar in ruim gezouten water.
- Stoof in de gesmolten boter en olijfolie de sjalotten en looksnippers aan en doe er de vongolé bij. Stoof goed door onder deksel. Werk af met de tijmblaadjes en de Orecchiette.
- Hak de pistachenoten fijn.

PRESENTATIE:
- Presenteer de vongolé-Orecchiette in een diep bord en werk af met de asperges en de gehakte pistachenoten.