INGREDIËNTEN:
(voor 10 personen)

- 30 Ravioli Artisjok Pecorino
- 1 dl olijfolie
- 10 porties zalmfilet van 140g in 3 repen
- 20 gegrilde en opgelegde artisjok
- 2 dl visbouillon (fumet)
- 2 dl culinaire room
- 1 dl droge witte wijn
- 200 g Tallegio of een soortgelijke zachte kaas in kleine blokjes
- Basilicumblaadjes 

Voor de mousse:
- 5 cl olijfolie
- 1 grote sjalot fijngesnipperd
- 1 rode biet
- Sap van ½ limoen

BEREIDING:
- Kook de Ravioli Artisjok Pecorino beetgaar in ruim, lichtgezouten water gedurende 4 à 5 min.
- Dep de zalm met olijfolie en bak deze in een hete grillpan.
- Maak de rodebietgel door alle ingredienten te mixen in een blender.
- Verwarm in een koekenpan de witte wijn en visbouillon. Laat inkoken en doe er de room bij. Laat nog even reduceren, neem van het vuur en smelt er de kaas in.
- Bak de basilicumblaadjes in hete olijfolie.

PRESENTATIE:
- Presenteer telkens 3 Ravioli.
- Schik daarbij de zalm met de gegrilde artisjok.
- Werk af met de gel, de saus, gemalen venkelzaadjes en blaadjes basilicum.